5 redenen waarom elke zzp’er in de zorg met de medicatiecontrole app zou moeten werken!

2019-02-14T11:50:07+01:00 13 februari, 2019|

Uit het netwerk komen veel waardevolle initiatieven naar voren, maar déze verdient toch echt even de aandacht: De “medicatiecontrole app” van Jens Müller (SamenSZorg). Een fantastisch initiatief, geboren uit de praktijk van het werken als zzp’er in de zorg.

Wat is het?

Het idee is heel simpel: Een medicatiecontrole (dubbelcheck) app, die geschikt is voor zzp’ers. Voor de medicatiecontrole dubbelcheck heb je altijd een ander nodig, en dat is voor zzp’ers lastig. Zij werken namelijk vaak alleen, en hebben geen organisatie boven zich die dit regelen (ook niet als je als zzp’er bij een zorginstelling werkt). Aan de andere kant ben je als zzp’er wél volledig verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de zorg die je levert, én moet je je aan wetgeving zoals de AVG houden. Wat dat betreft zit je als zzp’er in een unieke situatie, en hier is Jens ingedoken. Hij vond de Medicatie Controle App van Boomerweb, en besloot samen met hen om deze app sectorbreed voor zzp’ers beschikbaar te maken. Dus: waarom zou ook jij met deze app moeten werken?

 

1.  Je waarborgt medicatieveiligheid en kwaliteit in je werk.

Want, hoe doe je dit nu? Via Siilo of WhatsApp een foto doorsturen naar een collega? Dit is niet alleen niet altijd AVG-proof, maar voldoet ook niet bij de bewijsplicht die je hebt bij het toedienen van risicovolle medicatie. Met de app hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je waarborgt hiermee de kwaliteit van jouw zorg, als het gaat om medicatietoediening.

 

2.  Het netwerk is zo flexibel als jij zelf: Je kunt het gebruiken waar en wanneer jij dat nodig hebt.

Je kunt op ieder gewenst moment de app gebruiken, en gebruik maken van het netwerk van zorgverleners op de app. Geen lange wachtrijen, je kunt dus direct door met je werk.

 

3.  Het maakt je aantrekkelijker voor opdrachtgevers.

Opdrachtgevers hechten waarde aan zzp’ers die hun zaakjes op orde hebben. Met deze app kun je laten zien dat je de kwaliteit kunt waarborgen, en dat je je inzet voor andere zzp’ers in de thuiszorg. Daarnaast kun je je zelfstandigheid makkelijk aantonen.

 

4.   De app verdient zichzelf terug, doordat je een vergoeding krijgt voor elke dubbele controle die je uitvoert voor een ander.

Je vraagt je misschien af: Hoeveel moet ik voor deze app betalen? (Als lid van Zorg Met Elkaar kun je je gratis aanmelden!) Daarnaast betaal je een bedrag voor iedere keer dat je een dubbelcheck aanvraagt. Maar aan de andere kant krijg je een vergoeding, wanneer je een ander helpt met de dubbelcheck. Zo verdient het dus zichzelf terug! Een kleine investering, met een grote impact.

 

5. Je waarborgt privacy en een AVG-proof werkwijze.

En last but not least: Je bent AVG-proof aan het werk. Je waarborgt de privacy van je cliënten, en kunt dit ook aantonen.

 

KORTOM: Je kan éigenlijk niet meer zonder… Wil je je aanmelden?

www.zelfstandigveiligzorgen.nl

Jens Müller:

info@samenszorg.nl

06-37453364

Laat een reactie achter