Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Durf je de stap te nemen? Ontslag indienen en als zzp’er beginnen?

Wat staat je allemaal te wachten en wat moet je geregeld hebben zodat de belastingdienst je echt als ondernemer ziet?

Werk je volgens de WKKGZ? En hoe kom je aan eigen cliënten? etc etc.

Een onmisbare cursus voor iedereen die wil starten als zzp’er in de zorg, maar ook voor de “ervaren zusters” die zich willen ontwikkelen op het gebied van écht zelfstandig werken.

Wat houdt de cursus in?

In 5 bijeenkomsten (blokken van 3 uur) ga je met een groep van maximaal 10 cursisten in op belangrijke onderwerpen die horen bij het “zzp’er in de zorg-zijn”.

Er komt veel bij kijken wanneer je als zelfstandige aan de slag gaat, en je wordt eigenlijk maar geacht om zelf uit te zoeken hoe alles werkt. Ook wanneer je al langer zzp’er bent, wordt je geacht op de hoogte te blijven.

De wetgeving en regels van bijvoorbeeld zorgverzekeraars veranderen bijna ieder jaar. In deze cursus krijg je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om anno 2019 zelfstandig aan de slag te gaan. We reiken handvatten aan, waarmee je gedurende de cursus zelf kunt ontwikkelen.

Omdat we met een kleine groep aan de slag gaan, worden de onderwerpen afgestemd op het niveau en de ervaringen van die groep. Wanneer we aan de slag gaan met meer ervaren zzp’ers, focussen we meer op de recente ontwikkelingen in de wetgeving, tarieven, en het vergroten van de zelfstandigheid. Ook komt het werken in een zorgteam aan bod. Het blijkt zeer waardevol om ieders ervaringen te delen, en hieruit verder te ontwikkelen.

Deze cursus is voor starters ook een goede manier om toegang te krijgen tot een netwerk van zorgverleners. Hier haal je automatisch veel waardevolle kennis uit, en er zijn altijd zorgteams op zoek naar aanvulling, dus werk genoeg!

Vaste onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De 4 basiswetten in de zorg  en PGB
  • WTZA, WKKGZ
  • Gecontracteerde vs. Niet-gecontracteerde zorg in de ZvW
  • Kiwa, AGB ­code en andere benodigde certificaten
  • Is een keurmerk nodig?
  • De kansen en risico’s van het werken via een bemiddelingsbureau
  • Hoe bereik ik mijn klanten, en hoe kom ik aan mijn geld?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik voor de belastingdienst een ondernemer ben?
  • Actualiteiten in de zorg: wat moet ik weten?

Er is tijdens de cursus genoeg ruimte voor persoonlijke vragen. Het is de bedoeling dat we de genoemde onderwerpen behandelen vanuit de praktijk;  jullie ervaring/input  is leidend. Een nuttige bijkomstigheid van de cursus is dat dit een begin is van een nieuw netwerk met blijvende contacten…

De cursus bestaat in totaal uit 5 bijeenkomsten van 3 uur. De bijeenkomsten zijn steeds met (minimaal) een week ertussen, zodat je tussentijds aan de slag kan met wat we tijdens de cursus hebben behandeld.

Data, tijden en kosten:

Startdatum: Woensdag 13-11-2019 

Tijd: 11:00 – 14:00 

Overige lesdata:

20-11-2019, 27-11-2019, 11-12-2019, 18-12-2019. (alle dagen op een woensdag van 11:00 tot 14:00 uur)

De cursus kost voor niet-leden €225,-, voor leden slechts €149,-.

(incl 21% btw)

Aanmelden kan via onderstaande knop.