Gastblog: De populariteit van zorghulpmiddelen stijgt!

2018-08-22T10:59:29+02:00 22 augustus, 2018|

Nu al het nieuws rondom de zorgverzekeraars en rechtszaken wat gezakt is, is het tijd voor wat positief nieuws! Vandaag hebben we een gastblog van Ninee Wandelstokken. Zij ontwerpen wandelstokken met verschillende designs, en maken het belang van een goede wandelstok bespreekbaar. We geven ze graag het woord!

Waarschijnlijk krijgen we er allemaal mee te maken: het zorgen voor een ander. Denk bijvoorbeeld aan het zorgen voor je ouders, een familielid of een partner. Daarnaast krijgen steeds meer mensen, door de stijgende levensverwachting en de vergrijzing, te maken met ouderdomsziekten. Tenslotte wil het kabinet dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen. Dit allemaal vraagt om de nodige aanpassingen, want thuis blijven wonen met bepaalde ouderdomskwalen of een handicap kan soms best lastig zijn. Voor jezelf en voor je omgeving.

Verschillende zorghulpmiddelen

Van het doen van aanpassingen aan je woning zoals het weghalen/verlagen van drempels, het aanschaffen van een toiletverhoger, douchestoel of traplift. De behoefte aan verschillende zorghulpmiddelen groeit, omdat dit soort middelen en kleine aanpassingen aan de woning het leven net dat beetje eenvoudiger maken.

Ook voor mensen die niet meer altijd goed ter been zijn, zijn er diverse zorghulpmiddelen beschikbaar. De meest voor de hand liggende is de wandelstok. En gelukkig hebben we de tijd dat een wandelstok een oud en stoffig imago had, al lang achter ons gelaten. De wandelstok is namelijk niet per se meer zwart of bruin. Bij Ninee Wandelstokken bijvoorbeeld verkopen ze stijlvolle en modieuze wandelstokken met een leuk design. Op deze manier maak je van de wandelstok een modeaccessoire waarmee de wandelaar graag gezien wil worden.

Hoe gebruik je een wandelstok?

Wanneer één van je naasten te maken krijgt met een wandelstok is het voor jou ook handig om te weten hoe je een wandelstok het beste kunt gebruiken. Hierbij een korte uitleg, zodat je te hulp kunt schieten indien nodig:

  • Pak het handvat van de wandelstok losjes vast, dus niet knijpen;
  • Neem je een stap met rechts? Dan steek je de wandelstok met links in. Of andersom natuurlijk. Het is maar net afhankelijk van in welke hand je de wandelstok vasthoudt;
  • Beweeg soepel en natuurlijk en til de stok niet te ver omhoog;
  • Zet de stok schuin, ongeveer op 45 graden, voor je neer en laat je polsen het zware werk verrichten;
  • Leun bij het naar voren komen goed op de wandelstok, zodat je benen en gewrichten ontlast worden.

Maak het bespreekbaar

Jij kent je ouders, familielid of partner natuurlijk als geen ander. Denk je dat deze persoon behoefte heeft aan zorghulpmiddelen? Maak dit dan bespreekbaar. Doe niets achter de rug van de persoon in kwestie om, om te voorkomen dat hij of zij zich gekwetst voelt. Pak dit op een persoonlijke manier aan. Heeft de persoon tijd nodig? Neem deze tijd dan ook.

 

Eén reactie

  1. Corina Blankenstijn 23 augustus 2018 at 08:10

    Ik vind ze geweldig Ninee! Ik heb die van mijn vader (die twee jaar terug overleed) geërfd; zó een boordevol buitenland-embleempjes. Wat had ik jouw hippe variant graag aan hem willen zien!

    Grtjs, Corina Blankenstijn

Laat een reactie achter