Particulier 2019-08-02T13:23:08+02:00

“Zorg Met Elkaar verbindt zorgvragers en zorgverleners op een nieuwe manier met elkaar” – Marianne Veth

PARTICULIERE ZORGVRAAG

Heeft u zelf een zorgvraag, of bent u mantelzorger voor een familielid of partner? Het vinden van geschikte thuiszorg kan soms lastig zijn. Wij leggen u graag de verschillende opties voor, en kijken samen met u welke vorm van thuiszorg het best bij uw situatie past.

Gecontracteerd of niet?

De meest gangbare vorm van thuiszorg is “gecontracteerd”. Dit betekent dat een thuiszorgorganisatie kijkt welke zorg nodig is, de zorgverleners regelt en alles administratief voor u regelt. Deze vorm is vaak geschikt voor minder complexe zorgvragen, waarbij minder flexibiliteit vereist is.

Een alternatief hiervoor heet “niet-gecontracteerde” zorg. Dit wordt vaak ingezet bij complexere zorgvragen waarbij specifieke of flexibele zorg nodig is, of wanneer gecontracteerde zorg niet mogelijk is.

Zorg Met Elkaar is een netwerk van zelfstandige zorgverleners, die niet-gecontracteerde zorg bieden. De werkwijze is iets anders dan bij gecontracteerd, daarom kijken we altijd eerst of dit bij uw zorgvraag past. De zorgverleners zijn gegarandeerd volledig bevoegd en bekwaam om de gewenste zorg te verlenen. Daarnaast biedt niet-gecontracteerde zorg meer flexibiliteit en vrijheid, zowel voor cliënt als zorgverlener.

Wat kunnen wij voor u doen?

  1. PASSENDE ZORG

Ten eerste kunnen wij a.d.h.v. een intakegesprek een passend zorgteam zoeken voor uw zorgvraag. U bepaalt vervolgens zelf of u met de zorgverleners wilt werken, en u gaat met de zorgverleners in gesprek over de invulling van de zorg. Eigen regie en uw wensen staan centraal.

Hierbij is vaak ook een indicatie nodig. In een indicatie wordt vastgesteld welke zorg nodig is, en gedeclareerd mag worden. Deze indicatie wordt gedaan door een onafhankelijke niveau 5 Verpleegkundige, die wij voor u kunnen koppelen.

  1. AANVULLENDE SERVICE

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor hulp bij administratie en papierwerk. Als u kiest voor niet-gecontracteerde zorg, komt hier vaak veel papierwerk bij kijken. Door de complexiteit sluipen kleine fouten er vaak in, waardoor grote problemen kunnen ontstaan. Dit kan ertoe leiden dat u niet de zorg krijgt die u nodig heeft, of dat u weken tot maandenlang bezig bent met het invullen van de juiste formulieren. Zorgverzekeraars gaan er vanuit dat u dit zelf kunt regelen. Ondersteuning hierin wordt nooit vergoed. U kunt alleen een vergoeding krijgen voor de geleverde zorg van de zorgverleners, alle overige ondersteuning dient u particulier te betalen.

Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat deze extra service en bijbehorende kosten niet verplicht zijn, slechts optioneel. Bent u benieuwd naar ervaringen van cliënten? Deze kunt u hier vinden.

ONZE WERKWIJZE

Tijdens een telefonisch intakegesprek overleggen we met u wat de opties zijn. Daarbij geven wij (desgewenst) advies over de beste opties voor u, gericht op uw wensen en mogelijkheden. Daarbij maken we een kort overzicht van wat er gedaan moet worden, om de zorg verantwoord te kunnen starten. We gaan voor u op zoek naar geschikte zorgverleners, en geven u de handvatten om zelf alles te regelen. Pas wanneer u aangeeft gebruik te willen maken van extra diensten, stellen we voor u een passende offerte op.

ONZE PRIJZEN

Iedere zorgvraag is anders, en daarom maken wij altijd graag een offerte op maat. Om u een idee te geven van de verschillende diensten die wij kunnen bieden, vindt u hieronder een overzicht:

  • Volledige aanvraag PGB uit Wlz
  • Volledige aanvraag PGB uit WMO
  • Aanvraag WMO Begeleiding of Huishoudelijke ondersteuning
  • Aanvraag WMO voorzieningen
  • Compleet maken en verzamelen zorgovereenkomsten van het zorgteam
  • Verzamelen en checken van de facturen van het zorgteam (maandelijks)

Daarnaast hebben we verschillende “pakketten”, waarbij cliënten een maandelijks bedrag betalen voor terugkerende administratie:

  • Budgetbeheer PGB Wlz (inclusief maandelijks huisbezoek)
  • Budgetbeheer PGB WMO (inclusief maandelijks huisbezoek)

Onze volledige prijslijst vindt u hier. LET OP! De prijzen zijn altijd verschillend per cliënt en per situatie. We kijken altijd naar de mogelijkheden, om voor u de kosten zo laag mogelijk te houden.

Download het tarievenblad

GA SNEL NAAR:

Bekijk onze leden
Kennisbank
Zelfstandig werken in de zorg
Ik heb zorg nodig