Jeroen

Jeroen

Persoonlijk profiel

Voornaam | Plaatsnaam

Jeroen

Categorieën

Begeleiding, PGB

Samenvatting

In 2006 ben ik mijn eigen praktijk begonnen.

In die tijd was ik ervan overtuigd dat het voor cliënten noodzakelijk is om zelf sturing te geven aan hun eigen hulpverlening. Deze overtuiging is de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden.

Als eigen kracht gebruikt wordt om hulpverlening op te bouwen dan voelt de cliënt / u zich beter. De hulpverlening sluit dan aan bij de hele persoon en niet alleen bij de diagnose.

Vanuit deze werkwijze merkte ik dat de individuele begeleiding niet altijd afdoende werkzaam is. De oorzaak hiervan is in veel gevallen het feit dat iedereen onderdeel is van een groter sociaal geheel. Dat betekent dat als een cliënt verandert dit veranderingen veroorzaakt binnen de hele sociale omgeving van een cliënt. Dit kan leiden tot conflicten als hier in de behandeling geen ruimte voor gemaakt wordt. Daarom ben ik een vervolgopleiding gericht op de behandeling van gezinnen gaan doen. Sinds 2013 ben ik bevoegd gezins- en relatietherapeut.

Meer lezen:

http://www.roggekampmaatschappelijkwerk.nl

 

Hiernaast hebben we een woon initiatief Ranonkel Wonen (www.ranonkel-wonen.nl) beschermd wonen voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel.