Zelfstandig werken in de zorg 2019-08-02T13:21:06+02:00

“Zorg Met Elkaar verbindt zorgvragers en zorgverleners op een nieuwe manier met elkaar” – Marianne Veth

ZELFSTANDIG WERKEN IN DE ZORG

Welkom bij Zorg Met Elkaar, hét netwerk voor (toekomstige) zzp’ers in de zorg! Wij bieden een lokaal netwerk van zowel professionele zzp’ers als startende zelfstandigen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We brengen je in verbinding met collega’s en bieden cursussen en workshops voor starters. Daarnaast kunnen we je verbinding met potentiële zorgvragers versterken, en daarmee je kans op werk vergroten. Herken jij je in de volgende kenmerken?:

 • Ik werk al langer als zelfstandige bij mensen thuis, maar zoek meer verdieping en verbinding met het zzp netwerk.
 • Ik wil starten als zelfstandige in de zorg, maar ik weet niet hoe ik dit aan moet pakken.
 • Ik ben vrijwilliger in de zorg of mantelzorger, en wil als zzp’er aan de slag zodat ik er mijn werk van kan maken.
 • Ik ben in loondienst, maar mijn contract wordt niet verlengd. Daarom wil ik mijn kansen als zelfstandige in de zorg onderzoeken.

Dan ben je bij Zorg Met Elkaar aan het juiste adres!

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten organisaties die bestaan in zorgland. Zorg Met Elkaar is geen traditioneel bemiddelingsbureau. Wij zijn geen bemiddelaar die voor jou werk zoekt, en vervolgens per uur een bemiddelingsfee vraagt. Zorg Met Elkaar is ook geen vacaturebank, wij bieden geen onpersoonlijke marktplaats waar de zorgvragen staan aangeboden, en waar je vervolgens persoonlijk op reageert.

Zorg Met Elkaar is een lokaal, betrokken netwerk waar wij zorgverleners met elkaar in verbinding brengen, en ze de tools geven om in verbinding te komen met zorgvragers. Bij Zorg Met Elkaar vind je antwoord op vragen als: Hoe profileer ik mij? Waar en hoe vind ik mijn klanten? Daarnaast hebben wij ook een lokaal netwerk van zorgvragers, die wij kunnen verbinden met jullie (de zzp’ers) op basis van persoonlijke voorkeuren en een goede klik. Hierbij hechten wij veel waarde aan een persoonlijke kennismaking (minimaal één keer), en een pro-actieve houding vanuit jou. Door persoonlijk kennis te maken, kunnen wij beter inschatten bij welke binnenkomende zorgvragen jij het beste past. Een goede manier om dit te doen, is door langs te komen op één van onze inloop-koffie’s. Dit is geheel vrijblijvend iedere eerste maandag van de maand. Bekijk de agenda voor de precieze data.

Naast het in verbinding komen met collega’s en zorgvragers, biedt ZME een brede ondersteuning in alle werkzaamheden van een zelfstandige in de zorg.  Hierbij kun je denken aan de volgende zaken:

 • Hulp bij tariefbepaling.
 • Hulp bij contracten opstellen.
 • Hulp bij het verkrijgen van PGB
 • Hulp bij administratie bijhouden.
 • Deskundigheidsbevordering in de vorm van workshops en bijeenkomsten.
 • Hulp bij marketing en profilering.
 • Juridische en psychologische helpdesk.
 • Mogelijkheden tot vervanging bij plotselinge uitval, vakanties of ziekte.

Het komt steeds vaker voor dat er een team van zzp’ers samenwerkt om de zorg van één client op zich te nemen. Dit vergt een goede communicatie en samenwerking, maar ook een goede structuur en duidelijke afspraken. Zorg Met Elkaar biedt één vast contactpersoon die alles overziet en een aanspreekpunt is voor alle partijen.

Wij werken hier al mee in de praktijk, en dit is één van de uitgebreide professionele diensten die wij aanbieden.

Lid worden van het Zorg Met Elkaar netwerk

Je kunt al vanaf €9,- per maand lid worden van het ZME netwerk! Dit houdt in dat je:

 1. In verbinding wordt gebracht met ons netwerk van zzp’ers. Hier kun je bij collega’s terecht met al je vragen en verhalen. Je ontvangt de mailing, en uitnodigingen voor ledenbijeenkomsten.
 2. Je blijft op de hoogte van alle workshops en cursussen die worden georganiseerd, en ontvangt fijne kortingen op de aanmelding.
 3. Je komt, na persoonlijke kennismaking, op de lijst van zzp’ers die wij kunnen aanbevelen aan zorgvragers. Dit vergroot je kans op het vinden van werk waarbij je een goede klik hebt met de zorgvrager, en de kans op een kwalitatief, langdurig contract met een zorgvrager.
 4. Je krijgt de kans om je op onze website te profileren. Je krijgt een eigen stukje, waarin jij je kwaliteiten, ervaring en kwalificaties kunt delen met zorgvragers, en andere bezoekers van de website. Wij zorgen ervoor dat de verbinding tussen jou en de zorgvragers altijd persoonlijk blijft, en spelen hierin een adviserende rol.
 5. Ook als je buiten ons netwerk werk vindt, kunnen wij je helpen met het profileren, en tips kunnen geven over hoe je de juiste klanten aantrekt.
 6. Door het grote netwerk van andere zzp’ers, heb je een vangnet van professionele zorgverleners. Die kunnen voor je invallen in geval van ziekte, plotselinge uitval, of als je op vakantie wil.
 7. Jaarlijks organiseren wij voor alle leden een voorjaarslunch. Hier brengen wij iedereen bij elkaar in informele sfeer.

Naast dit basis lidmaatschap, zijn er natuurlijk verschillende uitbreidingsopties. Dit hangt af van jouw persoonlijke behoeftes, en varieert per persoon. Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon of e-mail, en vertel ons jouw verhaal. Dan gaan we in gesprek over jouw mogelijkheden.
Voor de specifieke details omtrent de verschillende lidmaatschappen, facturering en inhoud, bekijk ons reglement.

Wordt nu lid!

GA SNEL NAAR:

Bekijk onze leden
Kennisbank
Zelfstandig werken in de zorg
Ik heb zorg nodig

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
For privacy reasons Twitter needs your permission to be loaded. For more details, please see our .
I Accept